Kies je eigen stijl!

15-04-2016

Als interieur stylist ben ik vaak bezig met de stijl van anderen, ik doe dat door goed naar mensen te luisteren, ze te observeren en goed te kijken wie die persoon echt is. Vaak zijn het de kleine dingetjes die je vertellen wat

 

Maar stel je wilt je eigen interieur creëren, maar je ziet door al die woonprogramma’s, reclames, stijlen & trends echt het bos niet meer en je zegt vaak tegen jezelf “ik vind eigenlijk alles mooi “ hoe pak je dat aan?

Je moet erachter zien te komen wat jij echt mooi vindt en wat echt bij jou past. Waar krijg jij nou kriebels van in je buik en moet echt jouw thuis worden.

Een goede manier is het maken van een moodboard. Haal bij al je vrienden, familie, kennissen , buren en iedereen die je maar kent oude (of nieuwe) woonbladen of andere lifestyle magazines. Blader op een regenachtige zondag alles door en knip uit wat je mooi vindt. Maar let op! Knip alleen een plaatje uit waarbij jij gelijkt denk WAUW! Dus niet ‘o wat leuk, of goh die is ook mooi, nee alleen maar de plaatjes met WAUW.  Luister naar je onderbuik gevoel.

*Tip: het hoeven niet perse plaatjes van een interieur te zijn, Alles mag, als jij het maar mooi vindt

Plak al deze plaatjes op een foamboard, stuk karton of hout, net wat je voorhanden hebt en voilà je hebt je eigen stijl gecreëerd en je hebt gelijk je moodboard als houvast voor als je gaat shoppen.

Moodboard

*Tip: Hou je niet zo van knippen en plakken, je kan het ook op de computer doen. Ik gebruik zelf heel veel Pinterest. Zet alles op een powerpoint en print het uit.

Lukt het je daarna echt niet om er mooi geheel van te maken, dan hebben we gelukkig altijd nog de interieur stylist……


Reageren? Graag:

comments powered by Disqus