Wie durft? Zwart in het interieur.

18-04-2016

Als je de betekenis van de kleur zwart opzoekt op het internet dan word je niet blij. Zwart staat voor somber, droevig, kwaad, dood en ga zo maar door. Tja zo’n kleur wil je niet in je huis hebben zou je denken.

Jammer, want juist de kleur zwart kan zoveel betekenen voor je interieur. Na lang zoeken zag ik op de site van flinders een mooie omschrijving van de kleur zwart “Zwart is mysterieus, elegant en wilskrachtig. Zwart is dramatisch, onkwetsbaar en gedistingeerd. Zwart absorbeert en is zelfverzekerd”

Zwart maakt je interieur spannend, zorgt voor luxe en heeft tegelijk wat stoers.

zwarte kozijnen mooi wonen

Op deze foto zie je hoe de zwarte kozijnen het een stuk spannender maken, Als ze gewoon wit waren geweest zou het erg saai zijn.

 

mooi wonen

Op deze foto zie je een heel mooi contrast van de zwarte deuren en eethoek tegen een lichte vloer en witte wanden, het maakt het speels en interessant.

 

mooi wonen keuken 

Als je van lekker stoer houdt denk dan eens aan dit soort zwarte tegeltjes in de keuken, badkamer of toilet. Ik vind dit echt een bijzondere uitstraling hebben. 

 

 Denk wel na over op wat voor manier je zwart wilt gebruiken in jouw huis. Het blijft een feit dat een donkere kleur kleiner maakt en teveel zwart in een kleine ruimte kan wat bedompt overkomen. Heb je een grote ruimte dan kan je ook wat grotere zwarte vlakken gebruiken, vooral als je een hoog plafond hebt komen zwarte kozijnen heel mooi tot zijn recht.

Let ook goed op je licht inval, in een ruimte waar veel licht naar binnen komt kun je ook prima zwart gebruiken, vooral als het licht ook nog uit het zuiden komt, dit is namelijk warmer licht dan uit het noorden.

Heb je een kleine ruimte beperk je dan tot zwarte accessoires. Ook daarmee creëer je een wat spannender en stoerder effect

mooi wonen accessoires

Kom je er niet uit dan heb je altijd nog de interieurstylist……


Reageren? Graag:

comments powered by Disqus